Vety atomi

Vedyn täytteenä on keitetty kananmuna ja kinkkua, atomissa vain toista. Mitä eroa on vedyllä ja atomilla? Toinen on kanssa ja toinen ilman. Atomi on lihapiirakka, jonka täytteeksi valitaan joko kinkku tai kananmuna. Vety eli lihapiirakka kinkulla ja kananmunalla on monille tuttu.

Vety atomi

Kauppatorilla niitä saa seitsemästä vety – ja atomikioskista ympäri. Atomi sisältää valinnan mukaan joko kinkkua tai kananmunaa, kun taas vety sisältää nämä molemmat täytteet. Etelä-Karjalassa syödään hyvin!

Juhlistamme Maakuntien perinneherkkuja tekemällä niistä uusia moderneja makupareja kahville. Tässä videossa käyn vedyn ja atomin syntysijoilla ottamassa selvää niiden eroista. Sain työurani aikana tehdä tiivistä yhteistyötä Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kanssa. Opin arvostamaan Eviran henkilöitä, jotka ovat olleet. Nämä täytetyt lihapiirakat sisältävät paistettua munaa ja kinkkua: atomi jompaakumpaa ja vety molempia. Kai Linnilän kirjassa Isoäidin. Loosisterin vety valmistetaan juuri. Kemia on tieteenhaara, joka puuhastelee.

Heliumatomin rakenne on hieman. Vetyatomin ydin koostuu yhdestä. Meillä on Imatralla kaikkea sekaisin, ei oikeastaan sellaista omaa ykköstä niin kuin atomi ja vety " – Mikä voisi olla Imatran oma herkku? Kokoomuksen energiapolitiikka voisi olla mieluummastikin VETY, kuin ATOMI. Bioenergia on puuhastelua ainakin. Lappeen rannasta ovat peräisin kaksi nimettyä täytettyä lihapiirakkaa: atomi ja vety. Satamassa ollaan herkuteltu paikallisella herkuilla eli täytetyillä lihapiirakoilla.

Vety on kananmunalla tai kinkulla täytetty lihapiirakka, atomi. Käännös sanalle vetyatomi suomesta englanniksi. See what people are saying and join the conversation. Lappeenrannan satamassa sijaitsevasta pienestä.

Vety atomi

Vetästäskö vedyt vai ahmastaaks atomit ? Kokeile ja nauti ihastuttavista.

Vety (kinkulla ja munalla), 4,50 €. Satsi (pihvi, savujuusto, ananas), 5,60 €. Käytetään nykyaikaista kvanttimekaanista atomimallia, Bohrin vetyatomi toimii samoin. Ioneja muodostuu, kun atomi tai kemiallinen yhdiste luovuttaa tai ottaa. Jos ydin olisi nuppineulan pään kokoinen (3 mm), niin silloin atomin säde olisi. Esimerkkinä vedyn kolme isotooppia: tavallinen vety, deuterium ja tritium, joilla.

Joskus isotooppeja nimetään, tämä vedyn isotooppi on nimetty tritiumiksi.