Vähän öljyä jäähdytinnesteessä

Jäähdytysnesteessä oli öljyä mukna tuossa keväällä ja ja valkoista kermamaista. Meneekö auto läpi katsastuksesta jos se vähän vuotaa? Auto on -03 VW Bora ATD 200tkm ajettu. Varsinaisia oireita ei ole, kuin ihmettely mistä on öljyä jäähdytinnesteen paisuntasäiliön seinämiin. Kävi ilmi, että jäähdytinnesteessä on öljyä seassa jostakin tuntemattomasta. Tässä rupee jo olemaan vähän ihmeissään. Eilen ilmoitti diagnostiikka että pitää pysähtyä välittömästi.

Vetoauton jäähdytinnesteessä öljyä – Karavaanari. Ohjekirjan syy oli liian kuumat nesteet tai liian vähän nestettä. Pinta oli korkeammalla kuin 3vko aikaisemmin kun lisäsin nestettä eikä lämpöjä. Käytin autoa huollossa ja kävi ilmi, että jäähdytinnesteen joukossa on öljyä, joten kannen tiiviste vuotaa.

Elikkä on ihan niinkuin juoksevaa öljyä (vesimuodossa) ja löytyy. Sanoisin, että on kohtuu vaikeata löytää vähän ajettua OM601:stä, joka on. Opel – tekniikka › Moottorit ja voimansiirto › Diesel Välimuistissa 30. Jos tuossa koneessa tulee öljyä jäähdytysjärjestelmään niin kone kiireesti.

Jos seassa oleva on öljyä, mistä se voisi olla kotoisin? Ja tuo siis lyhyen ajan sisällä ja erittäin vähän ajokilometrejä öljynvaihdon jälkeen. Siis jos jäähdytin nesteessä on öljyä muuttuu koko neste sellaseksi puuroksi. Onkohan kansipahvi mennyt, vai miksi jäähdytysnesteessä on öljyä ? Se musta lieju oli vähän sellaista hiilisen oloista, mustaa kuin yö. Kyseisessä vehkeessä on öljyä jäähdytysnesteen seassa.

Jos taas öljyä on jäähdytinnesteessä (?), on sen täytynyt tulla sinne jostain. Jos jäähdytinnestettä kuitenkin olisi päässyt öljyn joukkoon, niin mistä. Luin jostain, että imusarjan alla sijaitsee öljynlauhdutin, jossa saattaa hajota joku tiiviste tms. Minkä seurauksena öljyä pääsee veden sekaan. Vielä ainakin moottorissa puhtaan näköset öljyt. Niin ja sytytyskin siinä meni vähän sekasin joten sekin piti laitattaa kohdalleen :D.

No laskin jäähdytinnesteet pihalle ja näytti kyllä aika sotkuiselta ja öljyä oli seassa. Vaikea arvioida oliko paljon vai vähän, mutta kyllä sitä oli. TS:n moottori sotkee hiukan öljyä jäähdytysnesteen sekaan. Ja jos jäähdytinnesteessä on öljyä, niin tekee ajan mittaan hallaa.

Automaatti on ja tarkistin laatikkoöljyt, ei nyt ihan minimissä ole, öljypinta on vähän min-kohdan yläpuolella.