Vadelman kasvupaikka

Tyypillisiä vadelman kasvupaikkoja luonnossa ovat hakkuuaukeat ja ojan vierustat. Kasvupaikka : Kivikkoiset mäet ja kalliot, hakkuualueet, tien-, pellon- ja. Kasvupaikaksi valitaan lämmin, valoisa tuulelta suojainen paikka. Hyvän ja huonon kasvupaikan eron huomaa.

Valitse aurinkoinen kasvupaikka, jossa vattu on suojassa kylmiltä tuulilta.

Vadelman kasvupaikka

Muun muassa kimalaiset, kukkakärpäset ja mehiläiset pölyttävät vadelman kukat. Puutarhavadelma tarvitsee lämpimän ja aurinkoisen paikan, jossa maa on runsasmultaista, tuoretta, kuohkeaa ja hyvin. Se on usein paikalla jo ennen hakkuita, mutta kasvaa nopeasti valon lisääntyessä. Vadelma, vattu (Rubus idaeus).

Hyvällä kasvupaikalla vadelma. Se viihtyy parhaiten multavissa hieta- tai hietamoreenimaissa. Me tunnemme vadelman myös nimillä vattu, vaarain tai vaapukka. Aurinkoisella ja tuulelta suojassa olevalla kasvupaikalla vadelma tuottaa.

Koska vadelma on valokasvi, sen sato vähenee huomattavasti, kun sen kasvupaikalle kasvaa varjostavia puita ja pensaita. Marjoja voi esimerkiksi pakastaa tai. Melko rotevaversoinen, tavanomaisten vadelmien kaltainen kasvusto. Kalkitse kasvupaikka, sillä happamassa maassa marja- ja. Hyvän sadon tuottavia vadelman kasvupaikkoja ovat myös metsäautoteiden pientareet ja.

Kiihtelysvaarassa vadelmalla on erikoinen kasvupaikka. Se nimittäin kasvaa saunan seinustalla olevassa kapeassa sähköjohdon. Maan tulee olla runsasmultaista, hyvin kalkittua ja vettä. Onkos täällä innokkaita vadelman -viljelijöitä.

Vatun luontainen kasvupaikka, hakkuuaukea, tuo mieleen hyvin läpäisevän ja ilmavan. Kallioilla, lehdoissa, tuoreissa metsissä, paloaukeilla, typpipitoisilla paikoilla. Yleinen koko maassa, tunturi-Lapissa harvinainen. Tyypillisiä luonnonvaraisen vadelman kasvupaikkoja ovat hakkuuaukiot, kivikot, sähkölinjojen alusmaat, lehtimetsät, ojien reunat, purojen ja jokien varret. Puolukat taas kuivilla kasvupaikoilla (maassa voi olla esim. jäkälää), mänty pääasiallinen puulaji, voi olla.

Puolukka säilyy parhaiten ja vadelma huonointen. Vattuhan vaatii tuommoisen vähän rehevämmän kasvupaikan. C-vitamiinia ja kasvupaikasta riippuen. Luonnossa hakkuuaukeat ja ojan vierustat. Meillä ei oikein ole otollisia kasvupaikkoja herukoille. MUSTIKAN VERSONPITUUDEN RIIPPUVUUS KASVUPAIKKA-. Luonnollisia vadelman kasvupaikkoja ovat lehdot, lehto- korvet ja. Kasvualustan tulee olla raveinteikas ja hyvin vettä.

Ensimmäinen haaste oli kasvupaikka.