Saunan sähköasennukset

IP -luokitusjärjestelmä on Euroopassa käytössä oleva järjestelmä sähkölaitteiden ja laitekoteloiden tiiviyden määrittämiseksi. Luokitus kertoo laitteen suojauksen. Toinen numero · ‎ Joskus käytetyt lisäryhmät · ‎ Aiemmin käytettyjä. Kotelointiluokka kertoo sähkölaitteesta kaiken oleellisen www. Perussuojauksen takia IP – luokan ensimmäinen numero pitää olla aina.

Kiertovesipumpun kilpi IP X4 D. Tällaisella IP-koodilla varustetun. Valaisimen tai muun sähkölaitteen IP – luokka (engl. Ingress Protection) kertoo laitteen koteloinnin tiiviyden. Se määrittää laitteen suojauksen mm.

Minkä tyyppisiä laitteita voi asentaa kylpyhuoneeseen ja ulos? Kylpyhuoneeseen tai ulos asennettavien laitteiden valinnassa on tärkeää noudattaa. Miksi joskus ilmoitetaan sähkölaitteiden IP -suojaus muodossa esim. Kun esitetään laitteille sijaintipaikkaan liittyviä vaatimuksia, voidaan sanoa esimerkiksi, että ”kotelointiluokan on oltava vähintään IP X4 ”. Alueella 1: X4 sellaisissa rakennuksissa olevissa tiloissa, joita ei puhdisteta.

Sähkölaitteiden suojausluokat. Kosteat tilat yleensä (vesipisaroita vain poikkeuksellisesti) IP X1. Märät tilat yleensä (pisaroita muodostuu tai laite alttiina vedelle) IP X4. IP X4 ( IPX5); alueella vain johtojärjestelmiä, jotka syöttävät ko.

Jos valaisimessa ei ole kotelointiluokitusta koskevia IP -merkintöjä tai. Laitteessa on suojausluokan tunnuksena erityinen merkintä wpe2.