Rauma nuoret

Tutustu Lehtokurppa ja monien muiden suomalaisten lintulajien ääniin osoitteessa lintujen- äänet. Yön ääniä – Satakieli – Duration: 2:04. Kaulushaikaran laulu – Duration: 0. Lehtokurpan ääntä sen sijaan olemme monet päässeet kuulemaan. Sen kesäillan hämärässä lentäessään päästämä kurnuttava soidinääni. Heimo: Kurpat – Scolopacidae; Yleiskuvaus: Muita kurppia suurempi ja pyylevämpi. Kurpat piileskelevät visusti kasvillisuuden kätköissä eivätkä tule ilmi kuin sattumalta. Talvinen retkivinkki: purojen varsilla voit nähdä.

Kurpat muuttavat Länsi-Eurooppaan ja Välimeren maihin elo-marraskuussa ja palaavat. Koko ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]. Pituus: 33–38 cm, mukaan luettuna 6–7 cm pitkä nokka; Siipien kärkiväli: 55–65 cm; Paino: 145–420 g. Samalla ne päästelevät erilaisia ääniä : puuskutusta ja kiljahteluja. Pue kaunis poika tunteesi sanoiksi, Kunilla sanoo. Taivaanvuohen ääni kääntymään saa pääni. Kurppa, Topi sanoo, oot sie Kurppa. Pyrstösulat värisee taivaanvuohi pärisee. Huomaa viimeisen 52 sekunnin kohdalla olevan säkeen jälkeen kuuluvat kaksi erilaisia kitkuttavaa ääntä.

Tuo säe oli viimeinen 5 minuuttia jatkuneen soidin. Kurppia kohtasin usean kerran, mutta niistä ensuuria välittänyt,minä kun tiesin että koivikkoa kestää melkein. Varmistu, että tietokoneellasi on äänet auki, jos haluat kuulla ne. Valikoissa äänitteiden olemassaolo näkyy Ä tai.

Tuskin on kissa koska se ääni aina menee silleen yli D—–: Oliskohan ehkä eksyny kurppa tai joku muu kurnuttajalintu sittenki. Tunnistan kurpan ”, Ruth sanoo. Ja olen tainnut kuulla kaulushaikaran. Niillä on niin karmaiseva ääni. Joo, suolla on pesivä pari”, David sanoo.

Kurpat ovat ulkonäöltään hyvin toistensa kaltaisia, mutta elintavoiltaan.