Petilaakeri

SAsa kirjoitti: Ihan vittuillakseni vaan kysyin. Petilaakerin asennus lämpösovitteella. Ei tarvii vasaroilla pelleillä. Eli siis Laakeri pakastimeen, ja lämpöä lohkolle.

Vanteen pyörityskone – Duration: 4. Jos kampiakseli antaa periksi yli puoli milliä, on petilaakereiden vaihto aiheellista. Välimuistissa Samankaltaisia Ja löytyy se rullalaakerikin tavan laakerikaupasta mutta siinä tais olla toi välys homma toisinpäin mut tietävät siellä kaupaassa sitten. Laitetaanko runko laakerit ensin lohkoihin vai kampiakseliin? Kampiakseli on akseli, jossa osa akselista kiertää epäkeskisesti varsinaisen akselin ympäri ja tähän epäkeskiseen osaan on nivelöity kampi tai. Kestää kovimmatkin kierrosluvut.

Petarit, eli petilaakerit, eli runkolaakerit on yleensä vaihdettava 2-tahtisissa vehkeissä melko "usein". Derbi ( Naraku ) – Narakun laakeri ja stefa sarja kampiakselille. Mitä kannattaa ottaa huomioon,kun rupeaa vaihtamaan uusia stefoja ja laakereita. Minä vein 700 pollen koneen kampiakselin samaan paikkaan osineen, 6 kpl petilaakereita ja kiertokanget ostin muualta. Nyt olis yläkerta remppa mallillaan.

On laitettu yhtä sun toista ja kone kiertää ja vääntää kuten pitääkin:D mutta kun moottori on käynnissä niin. Varsinaista välystä ei juuri ole. Testaa myös kampiakselista petilaakerien kunto. Mikäli tuloksena on alla olevan tapainen ääni, lisääntyvät tallitunnit heti muutamalla.

Tulipahan tässä vaan mieleen, että mahtaisikohan petilaakereiden vaihto onnistua "kotioloissa" mitenkään? Lähinnä epäilyttää, että saako ne. NSK runkolaakeri C3 välyksellä. Onko simmit (shimmit) oltava yksiselitteisesti samalla puolella kampiakselin limppuihin nähden? Varaosakuvassa ovat mielestäni. Tässä olisi kesälle pikkuprojekti josta vika jo etsitty. Uusi petilaakeri mukaan molemmille puolille. Derbin runkolaakerit meinivät erinäisten asioiden seurauksena.

Mietin tässä, että kuinka työläs ja vaativa on vaihto. Aikaisemmin särkemällä murjonut petilaakerin sisäkoolingin pois. Tavoitteena olisi tällä erää saada ehjänä pois jotta voisi shimmata kuten. Täydellinen Suzuki PV50 moottorinkorjaajan tarvikepaketti!

Sisältää seuraavat onnistuneeseen moottorin avaukseen tarvittavat osat: Runkolaakerit, 2 kpl.