Parafiini steariini

Yleisin syy kynttilän savuttamiseen on huonolaatuinen parafiini. Mehiläisvahaa on myös saatavana valkaistuna. Se on kalliimpi raaka-aine kuin parafiini ja steariini. Nykyään kynttilän valmistuksessa käytetty vaha on yleisimmin parafiinia tai steariinia. Parafiini on öljynjalostuksen sivutuote. Käytä steariinia yhdessä parafiinin kanssa.

Parafiini steariini

Steariinia on aiemmin valmistettu. Kynttilä on useimmiten valmistettu joko steariinista, parafiinista tai niiden seoksesta.

Lisäksi markkinoilla on mehiläis- tai soijavahasta. Yleisimmät valmistusaineet ovat steariini, joka on steariinihapon ja palmitiinihapon seos, ja parafiini, joka koostuu raskaammista hiilivedyistä. Palmuvaha on edullisempi raaka-aine kuin parafiini tai steariini. Emme ole kuitenkaan vielä löytäneet toimivaa ratkaisua sen käyttöön. Havin kynttilöiden raaka-aineina käytetään steariinia ja parafiinia sekä näiden sekoitusta.

Hyvä sekoitussuhde maitopurkin vahvuiseen kynttilään on puolet ja puolet molempia. Tässäkin harjoitus tekee mestarin.

Parafiini steariini

Kynttilöiden tekeminen on hauskaa, mutta haastavaa. Yhdessä steariinin kanssa kynttilöiden valmistuksen. Sekoita parafiinin kanssa, kokeilemalla löydät kullekin kynttilälle sopivan sekoitussuhteen. Desicon kynttilöissä käytetään molempia. Muodostaa steariinia selvästi pehmeämmän rakenteen. Sulaa steariinia nestemäisemmäksi, valuu runsaasti.

Sydänlanka on erikoiskäsiteltyä puuvillalankaa. Värit ovat erikoisvärejä, jotka on tehty kynttilöihin sopiviksi. Partyliten parafiini kynttilöiden palamislämpötila on todistettavasti. Rapsuttele kynnellä irtoava steariini pois. Raaka- aineena voidaan käyttää myös palmuöljyä, mehiläisvahaa ja. Teoriaosassa käsiteltiin lämpökynttilän raaka-aineista steariini, parafiini ja palmusteariini. Osassa selitettiin RAL-laatustandardin Quality Mark Candles. Raaka-aineina voidaan käyttää parafiiniä, steariinia ja mehiläisvahaa.

Tarkasteltavana olevia tuotteita olivat alustavan määritelmän mukaan tietyt Kiinasta peräisin olevat ja yhteisöön viedyt steariini -, parafiini – ja vahakynttilät sekä. Siinä mielessä se on puhtaampi kuin steariini. Sävyeroja saattaa esiintyä käsinvärjäämisestä. Kiinan kansantasavallasta peräisin olevien steariini -, parafiini – ja vahakynttilöiden sekä.

Parafiini steariini

Kynttilän steariinia voi käyttää kirjeiden sinetöintiin.

Teknisesti parhaana kynttilän raaka-aineena pidetty steariini.