Hevosen takapolven ongelmat

Irtopalat ovat kasvun aikaisia luutumahäiriöitä. Osa ongelmista tulee esille vasta, kun hevosen valmennus on kova. Takapolvien ongelmat johtuvat usein riittämättömästä lihaksistosta. Ahtautuma on tavallisin polvikanavan sairauksista.

Joillakin hevosilla kanava on rakenteeltaan liian ahdas, ja kun jänteet vahvistuvat treenauksessa, mutta. Hevonen ei pysty ottamaan painoa jalan päälle eikä saa vietyä jalkaa eteenpäin. Ontumavaivat ovat yleisimpiä ja ratsuhevosten käyttöä eniten rajoittavia terveysongelmia. Jos lyhyestä lepojaksosta ei ole apua ontuman lievittymiseen tai.

Mutta kun tallikaverin hevosen takapolvet piikitettiin, aloin kaivata. Laitumen omistaja on tietoinen näistä ongelmista, joten toivottavasti pitää. Usein jo silmämääräinen katsaus hevosen ryhtiin paljastaa sen taustoja ja kertoo ongelmista. Jos hevosen selkälinja näyttää painuneen, vastaavasti takapuoli. Päädyn taas kyseenalaistamaan myös nykypäivän ammattilaisia, jotka eivät edes tiedä missä hevosen takapolvi sijaitsee tai kuinka paljon. Jalostuksen avulla hevosen suorituskykyä on pystytty parantamaan, mutta. Ilmenee takapolven hakautumisena ja taakse jäämisenä.

Nivelvaivat on yksi hevosen yleisimpiä tuki- ja liikuntaelinten sairauksia. Nivelterveys on oleellisen tärkeä asia hevosen käyttötarkoituksesta riippumatta. Tästä lonkan vammasta johtuen takapolveen yhdistyvä lihas on. Tämän hevosen ongelmia katsoessa tulee vähän turhautunut olo. Puolijänteinen lihas: ojentaa lonkkaa ja kinnertä sekä koukistaa takapolvea. Ei edes ollut ongelmia vasemman laukan kanssa 🙂 se hevonen tekee mut niin. Hypyt sujuivat taas ilman ongelmia ja ei muuta kuin radalle. Löysät takapolvet ovat yleistä isoilla hevosille, joten Lupu ei ole mikään.

Usein lantio on alkusyy hevosten ongelmiin, lukkiutunut lantio, jonka vinous, aiheuttaa kompensaatiomuutoksia ja ryhtiongelmia. Kun lantio kiertyy, joutuu ranka. Hevosen jaloista kun puhutaan, niin tarkoitetaan yleisesti jalan alimpia niveliä eli puhutaan. Tällaisia rakenteellisia ongelmia onkin sitten vaikeampi korjata. Ongelmat kuulemma johtuvat takapolvien hetkittäisistä lukkiutumisista. Oikea takapolvi oli puhdas, vasemman takajalan alanivelissä oli tuttuun.

Tuomio oli seuraava: Takajalkojen kehänivelten ongelmat ovat erittäin harvinaisia. Hevosen iän ja rtg-muutokset huomioiden on oletettavaa, että.